توسعه شايستگي به جای تملق و چاپلوسي، انتظار ديگر مديران از كاركنان سازمان ها

ساخت وبلاگ

توسعه شايستگي به جای تملق و چاپلوسي، انتظار ديگر مديران از كاركنان سازمان ها

دکتر رضا کچوئیان، استاد دانشگاه و موسس آکادمی “آینده سازمان” در ادامه بحث‌ گذشته خود در خصوص انتظار و توقع مدیران از کارمندان فعال در سازمان، تلاشگران عرصه مدیریت را شامل دو‌ گروه انسانی دانست و افزود: گروه نخست مدیران، افرادی هستند که بخش عظیمی از سرمایه سازمانی آن ها متشکل از حضور کارمندانی با رفتارهای ناپسند و ضد ارزش نظیر چاپلوسی و تملق گویی و تعریف و تمجید بیهوده از آن ها و یا دیگر افراد حاضر در سیستم است.

معاون سابق نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه فرهنگیان، تصریح کرد: چنین مدیران گرفتار در مرداب چاپلوسی، علی رغم آگاهی و واقف بودن از درخور نبودن خود به چنین تعاریف و تمجید، مهیا کننده زمینه های مناسب و بهانه های گوناگون برای رشد و توسعه و تعمیق چاپلوسی و تملق در سیستم اداری هستند. کارمندان چاپلوس نیز نسبت به دیگر همکاران خود با بازه کاری کم تر مدام در صدد تعریف و تمجید و تملق مدیر مافوق خود هستند.

معاون سابق برنامه ریزی ارتباطات سازمانی و فراسازمانی وزارت آموزش و پرورش، وجود مدیریت های ستایش پذیر و تملق طلب و بدون عرق ملی و تعهد اخلاقی در سازمان را عامل خلا منزلت و شایسته سالاری در سازمان،غیر واقع جلوه دادن حقایق اداری و همچنین آفت نوآوری و خلاقیت در سیستم و نهایتا عامل مهم بازدارنده پیشرفت و تعالی سازمانی ذکر کرد و‌ گفت: نتیجه مدیریت کاردان ایجاد فضای سالم اداری با حضور کارکنان و کارمندانی متعهد و فعالیت محور و برخوردار از عرق سازمانی بالا است، در این صورت موریانه تملق و چاپلوسی در سیستم جایی برای رشد و تکثیر پیدا نخواهد کرد.

کچوئیان، چاپلوسي و‌ تملق گویی را يكي از آفت هاي مديريت و از پديده هاي نامطلوب رفتار سازماني معرفی و با تاکید بر وسیع ‌و گسترده بودن آثار مخرب آن در سازمان، خاطر نشان کرد: بسياري از ما بارها در سازمان شاهد تملق برخی از همكاران خود با مدیران و یا ساير كاركنان براي رسيدن به اهداف بوده ایم. طرفندی که فرد از آن براي كسب وجهه مناسب و در نتيجه پيشرفت و ارتقاي شغلي خود بهره مي گيرد. از یاد نبریم میدان دادن به چنین افرادی، موجب كناره گيري افراد لايق و شايسته و در نتيجه استيلاي فرهنگ ناشايسته سالاري و تضعیف نظام کارآمدی در جامعه خواهد شد.

عضو هیات مدیره انجمن ملی هوش و استعداد ایران، گروه دوم مدیران را افرادی فرهیخته، اندیشمند و متفکر نام برد که به دور از فرهنگ چاپلوسی و تملق از کارمندان برخوردار از چنین ویژگی بیزار و به دور هستند.

وی، تصریح کرد: چنین مدیرانی شایسته با حذر کردن از فرهنگ چاپلوسی، پیش از هر اقدام زمینه سالم سازی محیط کار را مورد توجه قرار داده و با تاکید بر آموزش و بهسازی منابع انسانی، جریان بهره وری و کارایی سازمان را ارتقا می بخشند.

معاون سابق نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه فرهنگیان، ادامه داد: افراد به طور سيستماتيک به پيام ها و صحبت هايي كه داراي يک مفهوم مثبت و تمجيد براي آن ها است، علاقه نشان مي دهند و ذاتا دوست دارند ديگران آن ها را مورد تمجيد و ستایش قرار دهند. اما، اگر قرار است تعریفی اتفاق بیافتد، فرد باید با برخوردار بودن از شایستگی و امتیازات لازم لایق و درخور تعریف و تمجید واقعی باشد.

دکتر رضا کچوئیان، استاد دانشگاه و موسس آکادمی “آینده سازمان” بخش عمده ای از مدیران شاغل درسازمان های مختلف کشور را جزو‌ گروه دوم مدیران و به دور از فرهنگ ناپسند تملق و چاپلوسی دانست و در پایان تاکید کرد: کارمند برای ماندگاری و ارتقای خود در سازمان باید شایستگی های خود را ارتقا دهد. تلاش ‌‌و تکاپو به منظور بهبود عملکرد، برقراری ارتباط عاطفی با سازمان، تسلط در کار و کسب مهارت های مختلف، تقویت انگیزه کاری و افزایش تعهد و وفاداری به سازمان، شرکت در فعالیت های تیمی و تقویت روحیه رقابت سالم با همکاران شاغل در سیستم برخی از فعالیت های تضمین کننده برای ماندگاری و ارتقای فرد در سازمان به شمار می رود.

[ شنبه ۱۴۰۲/۰۵/۱۴ ] [ 19:11 ] [ دکتر رضا کچوئيان جوادی ] [ ]

مدیریت تحولگرا در هزاره سوم...
ما را در سایت مدیریت تحولگرا در هزاره سوم دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : akachoueianb بازدید : 82 تاريخ : چهارشنبه 18 مرداد 1402 ساعت: 15:15