حضور كاركنان بي انگيزه، عاملي مهم براي ركود و سقوط سازمان

ساخت وبلاگ

حضور كاركنان بي انگيزه، عاملي مهم براي ركود و سقوط سازمان

دکتر رضا کچوئیان، استاد دانشگاه و موسس آکادمی “آینده سازمان” در ادامه یکی دیگر از سلسله مباحث مرتبط با نسبت سازمان و منابع انساني در آینده نزديك با متاورس، از حضور کارکنان برخوردار از مهارت و تخصص، با انگیزه و مصمم برای انجام امور به عنوان کلید موفقیت سازمان یاد کرد و گفت: دلایل متعددی برای ترک کارکنان از سازمان وجود دارد، اما هر بار یک کارمند آموزش دیده و خوب محل کار خود را ترک می کند، سازمان ممکن است متحمل ضرر و زیان قابل توجهی شود. چرا که سازمان بیش تر وقت و سایر منابع خود را بر روی این قبیل کارمندان، سرمایه گذاری کرده است.

سرپرست اسبق مدارس ایران در اروپا و آمریکا، با اشاره به سخنان گذشته خود دلایل متعددی را عامل ترک کارکنان سازمان دانست و تصریح کرد: هستند افرادی که به میل خود سازمان را ترک می کنند، اما از یاد نبریم موفقیت سازمان در گرو حفظ کارکنان است. بنابراین برای این که کارفرمایان بتوانند کارکنان خود را در سازمان حفظ کنند، باید بدانند که دلیل خروج کارکنان آن ها از سازمان چیست؟

معاون سابق نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه فرهنگیان، عملکرد ضعیف سازمان را تنها عامل ترک کارکنان ندانست و تاکید کرد: گاه برخی کارمندان در سازمان حضور فیزیکی دارند، اما در ذهن خود سازمان را ترک کرده اند. به عبارتی دیگر ذهن این افراد در جایی دیگر سیر می کند.

وی ادامه داد: در چنین مواردی کارمند از نظر ذهنی، غایب و روی کار خود به هیچ عنوان تمرکز ندارد.

معاون سابق برنامه ریزی ارتباطات سازمانی و فراسازمانی وزارت آموزش و پرورش، حضور چنین کارمندانی را در سیستم آزار دهنده خواند و گفت: این افراد نه تنها فقط به انجام حداقل‌ فعالیت های سازمانی بسنده می‌کنند، بلکه گاهی هم در تحویل به موقع کارها ناموفق و حتی مرتکب خطا و اشتباه هم می شوند.

کچوئیان، دلایل متعدد را عامل غیبت ذهنی کارمند اعلام و‌ خطاب به مدیران ارشد سازمان ها گفت: صرف‌ نظر از علت، وظیفه شما به عنوان یک مدیر این است که با ریشه یابی، دلیل دل به کار ندادن فرد و همچنین علت افت عملکرد وی را پیدا و برای برطرف کردن مشکل در نخستین زمان ممکن اقدام نمایید.

عضو هیات مدیره انجمن ملی هوش و استعداد ایران، با اشاره به وجود برخی چالش‌های سازمانی، بی اطلاعی برخی مدیران از این چالش ها را از جمله عواملی برشمرد که به طور حتم روی عملکرد تک‌تک افراد اثر منفی بر جای خواهد گذاشت.

سرپرست اسبق مدارس ایران در اروپا و آمریکا، دلسوز و حامی کارمند بودن را از جمله خصوصیات بارز فرد مدیر عنوان کرد و افزود: درک عمیق نسبت به مشکل کارمند و همراه بودن با او توام با طرح برنامه ای دقیق در بازه زمانی مشخص موجب تلطیف و مرتفع شدن برخی معضلات پیش رو‌ خواهد شد.

معاون سابق نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه فرهنگیان، همچنین درگیر شدن کارمند با روزمرگی و خلاقیت مدیران برای حل این معضل، نبود مهارت لازم در کارمند برای انجام کار و اقدام به موقع مدیر برای آموزش کارکنان، گله و شکایت کارمند از نوع کار و داشتن نشست ها و گفت و گوهای به هنگام مدیر با کارمند و همچنین ناآگاهی فرد نسبت به تغییر رویه وی در کار و حرفه و دقت عمل مدیر در این خصوص را از دیگر فعالیت های تعاملی مدیران در قبال نیروهای فاقد تمرکز کاری در سیستم برشمرد.

وی پرورش کارکنانی با انگیزه و توانمند در سازمان را حیاتی و ضروری دانست و تاکید کرد: ایجاد یک استراتژی موثر در سازمان برای حفظ انگیزه کارمندان و نگه داشت کارکنان در سیستم از اهم وظایف مدیران به شمار می رود.

دکتر رضا کچوئیان، استاد دانشگاه و موسس آکادمی “آینده سازمان” در پایان، تنها راه حفظ و ماندگاری سازمان، شرکت، کمپانی و دستگاه های مربوطه را ریشه یابی مشکلات ذکر کرد و گفت: فراموش نکنیم مديريت، فرآيندي استراتژيك و يكپارچه است كه با بهبود عملكرد افراد فعال در سازمان و همچنین توسعه قابليت ‌هاي فردي و گروهي، ضامن موفقيت پايدار سازمان است.

[ یکشنبه ۱۴۰۳/۰۲/۱۶ ] [ 8:24 ] [ دکتر رضا کچوئيان جوادی ] [ ]

مدیریت تحولگرا در هزاره سوم...
ما را در سایت مدیریت تحولگرا در هزاره سوم دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : akachoueianb بازدید : 26 تاريخ : سه شنبه 25 ارديبهشت 1403 ساعت: 2:44