مديريت تضاد، ضرورتي انكارناپذير برای رشد سازمان و كاركنان

ساخت وبلاگ

مديريت تضاد، ضرورتي انكارناپذير برای رشد سازمان و كاركنان

دکتر رضا کچوئیان، استاد دانشگاه و موسس آکادمی “آینده سازمان” در ادامه یکی دیگر از سلسله مباحث مرتبط با نسبت سازمان و منابع انساني در آینده نزديك با متاورس، از مدیریت تضاد در سازمان سخن گفت و افزود: در صورت بروز هر گونه رفتارهای ناهمگون در خصوص یک موضوع یا موقعیتی خاص در سازمان، شاهد نبود تفاهم و یا تضاد های مدیریتی درون سازمانی خواهیم بود.

سرپرست اسبق مدارس ایران در اروپا و آمریکا، مدیریت تضاد را فرآیند محدود کردن جنبه ‌های منفی تعارض و افزایش جنبه‌ های مثبت تعارض در راستای توسعه و پیشرفت اهداف سازمانی اعلام و تاکید کرد: دستیابی به نتایج اثربخش در سازمان از جمله اهداف مدیریت تضاد در محیط سازمان به شمار می رود. چرا که در این صورت شاهد کاهش پیامدهای منفی تعارض و ارتقای پیامدهای مثبت تعارض در راستای بهبود نتایج سازمانی خواهیم بود.

معاون سابق نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه فرهنگیان، با منطقی و سازنده برشمردن برخی تضادهای سازمانی نقطه مقابل آن را غیر منطقی و مخرب معرفی کرد و گفت: تضادهای سازنده سازمانی، عامل اصلی افزایش توجه فرد به خود، دیگران و در نهایت سازمان است.

وی تصریح کرد: فراموش نکنیم، تضادهای منطقی و به جا منجر به بروز ایده های نو و همچنین ارتقای سطح آگاهی کارکنان فعال در سیستم خواهد شد.

معاون سابق برنامه ریزی ارتباطات سازمانی و فراسازمانی وزارت آموزش و پرورش، در ادامه تضاد غیر منطقی و مخرب را هم نبود تفاهم میان دو یا چند نفر ذکر کرد و افزود: در این نوع تضاد، کانون توجه نه تنها بر روی کار نیست، بلکه تمرکز بر تضاد و طرفین درگیر معطوف است. در چنین تضادی هم سطح انرژی و بهره وری، کاهش صد درصدی به دنبال خواهد داشت.

عضو هیات مدیره انجمن ملی هوش و استعداد ایران خطاب به مدیران، اهداف سازمان را برای دو طرف تضاد، برخوردار از اولویت و مهم تر از اهداف فردی دانست و تاکید کرد: برای دستیابی به این اهداف، تلاش و همکاری دو طرف و تمرکز بر نقاط دارای اشتراک، حایز اهمیت است.

سرپرست اسبق مدارس ایران در اروپا و آمریکا، تضاد منافع را مناقشه میان قضاوت صحیح و عاملی که می تواند آن قضاوت را به انحراف بکشاند عنوان و اظهار داشت: در چنین حالتی منفعت شخصی تعهدی را برای خدمت به دیگران الزام نمی کند.

کچوئیان بسیاری از فسادها، خطاها و رفتارهای غیرحرفه‌ای و مخرب در محیط کار را بی‌ توجهی نسبت به تضاد منافع اعلام و یادآور شد: اگر در یک موقعیت، منافع و ترجیحات فرد مدیر با وظایف و تعهدات حرفه‌ای‌ وی در تضاد باشد، شاهد شکل گیری تضاد منافع در سیستم خواهیم بود.

وی ادامه داد: اگر مدیر سازمان و یا شرکتی دنبال کننده اهدافی باشد که در مقابل اهداف سازمان خود و یا سایر ذی‌ نفعان قرار گیرد، در این صورت نه تنها فرد و یا سازمان نمی‌تواند ارزش‌آفرینی کند، بلکه به تدریج با کاهش بهره‌ وری، شاهد بروز مشکلات عدیده سازمانی خواهیم بود.

معاون سابق نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه فرهنگیان، با ذکر یک مثال گفت: به عنوانه نمونه، اگر مدیری در تعاملات اقتصادی سازمان خود فقط منافع شخصی خود را در نظر بگیرد و در صدد سود شخصی باشد، هرگز مدافع خوبی برای سازمان نخواهد بود. چرا که علاوه بر گرفتار شدن در فساد مالی، باعث کاهش و از بین رفتن انگیزه کاری در خود و دیگر کارکنان خواهد شد.

دکتر رضا کچوئیان، استاد دانشگاه و موسس آکادمی “آینده سازمان” در پایان خطاب به مدیران مسوول، تاکید کرد: با پذیرفتن مسوولیت در سازمان، شرکت و هر سیستم اداری انتظار می رود شخص مدیر در کمال شجاعت، استقلال و شهامت اقدام به اتخاذ تصمیم نماید، در غیر این صورت اگر منافع شخص به نوعی با قلمرو ماموریت وی گره بخورد قطع یقین شاهد هدر رفت منابع و خدشه دار شدن اعتماد کارکنان و دیگر آثار زیانبار در سازمان، دستگاه و یا شرکت مربوطه خواهیم بود.

[ یکشنبه ۱۴۰۳/۰۳/۰۶ ] [ 5:59 ] [ دکتر رضا کچوئيان جوادی ] [ ]

مدیریت تحولگرا در هزاره سوم...
ما را در سایت مدیریت تحولگرا در هزاره سوم دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : akachoueianb بازدید : 11 تاريخ : جمعه 18 خرداد 1403 ساعت: 15:16