حفظ مرزهای احترام و داشتن آداب و ارتباطات سازنده و موثر توسط مدیران و کارکنان سازمان ضروری است

ساخت وبلاگ

حفظ مرزهای احترام و داشتن آداب و ارتباطات سازنده و موثر توسط مدیران و کارکنان سازمان ضروری است

دکتر رضا کچوئیان، استاد دانشگاه و موسس آکادمی “آینده سازمان” در ادامه یکی دیگر از سلسله مباحث مرتبط با نسبت سازمان و منابع انساني در آینده نزديك با متاورس، از مهارت های روابط انسانی کارکنان در سازمان سخن گفت و افزود: با توجه به متمایز و متفاوت شناخته شدن مدیران ارشد و کارکنان ارگان ها، سازمان ها و شرکت های مختلف با چنین ویژگی ممتاز، ضرورت می طلبد که همه افراد خصوصا مدیران با توانمند نمودن خود در این زمینه تضمین کننده پیشرفت و تعالی خود و محدوده حوزه کاری خود باشند.

سرپرست اسبق مدارس ایران در اروپا و آمریکا، لازمه موفقیت در هر موقعیت شغلی را حفظ مرزهای احترام و داشتن آداب و ارتباطات سازنده و موثر اعلام و خاطر نشان کرد: اگر خواهان محیط کاری امن و آرام توام با ارتباطاتی سازنده و رو به رشد در سازمان و یا شرکت خود هستیم، باید نسبت به این موضوع مهم اهتمام و دقت و توجهی خاص داشت.

معاون سابق نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه فرهنگیان، تاکید کرد: از یاد نبریم احترام متقابل کارکنان در سازمان علاوه بر این که افزایش بهره وری را به دنبال دارد، باعث می شود کارکنان بیش از پیش متوجه مورد توجه و قدردانی واقع شدن خود و فعالیت هایشان در محیط کار باشند.

وی، ادامه داد: فرهنگ قدرتمند احترام، کلید تحول سازمان است. سازمانی که دارای فرهنگ احترام است، نظرهای جامعه را به سوی خود جلب می کند. چرا که احترام متقابل کارکنان، اعتبار سازمان و گرایش و جذب استعدادها را افزایش و منجر به قوی تر شدن نیروی کار سازمانی خواهد شد.

معاون سابق برنامه ریزی ارتباطات سازمانی و فراسازمانی وزارت آموزش و پرورش، خطاب به مدیران ارشد ادارات و ارگان های مختلف تصریح کرد: باید با آگاهی کامل نسبت به روش ها و چگونگی ایجاد احترام در محیط کار زمان از بین رفتن آن را نیز به درستی تشخیص داد. باید در سازمان همان طور با همکاران و کارکنان رفتار کنیم که توقع رفتار با خود را داریم. به خاطر هم بسپاریم که احساسات هر فرد در جای خود دارای ارزش و اهمیت است.

کچوئیان، رضایت شغلی، قدردان و وفادار بودن، افزایش سلامت جسم و روان، مشارکت و کاهش استرس و فشار کاری، انعطاف پذیری و داشتن خلاقیت و ابتکار عمل در محیط کار را از دیگر شاخصه ها و مزیت های مهم محیط مملو از احترام متقابل کارکنان در سازمان و ادارات مختلف برشمرد و افزود: مواجه شدن با رفتار غیرمحترمانه کارکنان و عواقب ناشی از آن می‌تواند مدیران و حتی کارکنان را برای مدت زمانی بسیار طولانی درگیر کند.

عضو هیات مدیره انجمن ملی هوش و استعداد ایران، در پاسخ به این سوال که چرا رعایت حد و مرزها در محیط کار توسط همه کارکنان، الزامی است؟ گفت: حفظ مرزهای مشخص و واضح در نوع ارتباطات به طور حتم زمینه ساز رشد و پیشرفت تعاملات معنادار است. حفظ مرزها با پیشگیری از انواع سوء استفاده های عاطفی، فیزیکی و روانی مانع از تجاوز به فضای شخصی و حقوقی فرد می شود. در حقیقت با رعایت کردن حد و مرزها، موارد مورد خواهان خود در ارتباطات را به همکاران خود گوشزد و مانع از نفوذ بیش‌ از حد دیگران در زندگی شخصی خود می شویم. در واقع اگر نتوانیم حد اعتدال را در ارتباطات خود حفظ کنیم و تمامی حد و مرزها شکسته و نادیده گرفته شوند، اعتماد به‌ نفس خود را از دست و توان لازم برای رویارویی با امور مختلف را نخواهیم داشت.

وی، با اشاره به جایگاه برخی کارکنان در سازمان اعلام حد و مرزهای کاری در ارتباطات را نوعی صیانت از چارچوب های شخصیتی و هویتی خود دانست و اظهار داشت: صمیمیت در محیط کار برخوردار از مزیت است اما، هر چیزی دارای قدر و اندازه است، اگر از حد بگذرد نتیجه ای عکس و زیان بار خواهد بود.

دکتر رضا کچوئیان، استاد دانشگاه و موسس آکادمی “آینده سازمان” در پایان، تصریح کرد: در نظر داشتن حد و مرزها در کار و زندگی، نه تنها تضمین کننده سلامت فرد است بلکه برای ایجاد و حفظ ارتباطات سراسر احترام، پویا و رضایت بخش نیز حیاتی است. بنابراین با توجه به اهمیت و مزایای فراوان ارتباطات سالم در محیط کار، رعایت حد اعتدال در برقراری ارتباط یک ضرورت است. چرا که روابط خوب و سالم آزادی عمل افراد را افزایش و مانع از اتلاف وقت و انرژی فرد در جهت ارتباطات منفی و چالش‌ برانگیز می شود.

[ یکشنبه ۱۴۰۳/۰۳/۱۳ ] [ 6:15 ] [ دکتر رضا کچوئيان جوادی ] [ ]

مدیریت تحولگرا در هزاره سوم...
ما را در سایت مدیریت تحولگرا در هزاره سوم دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : akachoueianb بازدید : 12 تاريخ : جمعه 18 خرداد 1403 ساعت: 15:16