تفكر سيستمي عامل تثبيت تعامل و تعادل در سيستم

ساخت وبلاگ

تفكر سيستمي'>سيستمي عامل تثبيت تعامل و تعادل در سيستم

دکتر رضا کچوئیان، استاد دانشگاه و موسس آکادمی “آینده سازمان” در ادامه یکی دیگر از سلسله مباحث مرتبط با نسبت سازمان و منابع انساني در آینده نزديك با متاورس، از اهمیت تفکر سیستمی در سطح جامعه سخن گفت و افزود: این مبحث به عنوان کلیدی ترین مباحث از چنان اهمیتی در سطح ارگان ها، سازمان ها و شرکت های مختلف برخوردار است که در حقیقت می توان از آن به عنوان رویکردی منظم برای بررسی مشکلات به‌ طور کامل و دقیق قبل از هر گونه اقدام بهره برد. چرا که این مهم زمینه ساز انتخاب های آگاهانه برای مااست.

کچوئیان تفکر سیستمی را فلسفه ای حاکم بر منافع کل مجموعه دانست و تصریح کرد: در سازمان و محیط های اداری با بهره بردن از تفکر سیستمی، کل سیستم در مرحله نخست و جزئیات در اولویت بعدی قرار دارند.

وی با مهم و ارزشی قلمداد کردن تفکر سیستمی، این رویکرد را بر پایه اصول صحیح و اساسی خواند و ادامه داد: تفکر سیستمی با تاکید بر کلیات و نقش آن ها مددرسان ما در یافتن راه حل های دقیق و هوشمندانه به منظور مرتفع ساختن مشکلات است.

وی افزود: عموما مدیران در سازمان و ارگان های مختلف با معضلات و مشکلات متعددی مواجه می شوند که با توجه به تفکر سیستمی تقریبا تمامی این مشکلات به نوعی با هم مرتبط و در ارتباط هستند. توجه ‌‌و یافتن راه حل مجزا برای یک یک این مشکلات هم نه تنها نادرست و مشکل ساز است، چه بسا نتایج معکوس هم به همراه داشته باشد. بنابراین به منظور پیچیده نشدن مشکلات و جلوگیری از هدر رفت انرژی و زمان مد نظر با اولویت قرار دادن تفکر سیستمی، ضامن مدیریت در زمان و منابع و همچنین اتخاذ تصمیمات قوی و کارساز خواهیم بود.

کچوئیان با اشاره به سخنان خود در نشست های قبل در خصوص ضرورت فعالیت های تیمی در سازمان، بهره مندی از تفکر سیستمی را گامی موفقیت آمیز برای دریافت ایده ها و نظرات اثربخش خواند و تصریح کرد: رویکرد تفکر سیستمی، هموار کننده مسیر برای شناخت اهداف و ماموریت های سازمانی است. در این صورت همه اعضای تیم با شناخت و آگاهی کامل نسبت به فعالیت های خود و همچنین با داشتن اطمینانی مضاعف، زمینه دستیابی به موفقیت های سازمانی را تسهیل خواهند کرد.

کچوئیان تفکر سیستمی را عامل تثبیت تعامل و تعادل در سیستم به منظور جلوگیری از بروز مشکلات حاد سازمانی ذکر کرد و گفت: سیستم، دارای اجزا، عناصر و ارکانی است که یک یک آن ها متاثر از یک دیگر هستند. اگر سازمان یا شرکتی در موقعیت کاری خود با موفقیت و پیروزی مواجه شد به طور یقین این کامیابی حاصل عملکرد همه کارکنان است. در نقطه مقابل هم شکست پروژه و یا برنامه سازمانی نه تنها نتیجه عملکرد فقط یک فرد نیست، بلکه حاصل عملکرد نادرست همه کارکنان سازمان است.

دکتر رضا کچوئیان استاد دانشگاه و موسس آکادمی “آینده سازمان” در پایان خطاب به مدیران، تاکید کرد: با اولویت قرار دادن تفکر سیستماتیک، احتمال اتخاذ تصمیم های نادرست کاهش و همچنین با ترسیم افق های بلند مدت در سیاست گذاری های سازمانی، رشد سازمان و در نهایت پیشرفت جامعه تضمین خواهیم شد، چرا که با نگاهی عمیق به دنیای پیرامون خود به طور یقین سیستم را برتر از خود خواهیم دید.

[ یکشنبه ۱۴۰۳/۰۲/۰۹ ] [ 7:15 ] [ دکتر رضا کچوئيان جوادی ] [ ]

مدیریت تحولگرا در هزاره سوم...
ما را در سایت مدیریت تحولگرا در هزاره سوم دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : akachoueianb بازدید : 65 تاريخ : پنجشنبه 13 ارديبهشت 1403 ساعت: 18:03