توجه مديران ارشد سازمان به تشويق و تقدير كاركنان خوب، عاملي مهم براي نگه داشت منابع انساني

ساخت وبلاگ

توجه مديران ارشد سازمان به تشويق و تقدير كاركنان خوب، عاملي مهم براي نگه داشت منابع انساني

دکتر رضا کچوئیان، استاد دانشگاه و موسس آکادمی “آینده سازمان” در ادامه سلسله مباحث گذشته خود بر حفظ و نگه داشت نیروی انسانی کارآمد و اثربخش در سیستم به عنوان یکی از عوامل مهم موفقیت، بقا و پیشرفت سازمان تصریح کرد ‌و گفت: حفظ و نگه داشت نیروی انسانی مسوولیت پذیر به عنوان بازوان توانمند سازمان برای تسریع اهداف مد نظر از جمله مباحث مهم منابع انسانی به شمار می رود، موفق نبودن در این راستا هم زیان های جبران ناپذیری برای سازمان به دنبال دارد.

معاون سابق نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه فرهنگیان، خطاب به مدیران سازمانی با تاکید بر اهتمام خاص برای حفظ و نگه داشت نیروی انسانی توانمند به عنوان منابع ارزشمند سازمان، افزود: مبادرت به ترک خدمت از سوی هر یک از کارکنان مفید و کارآمد موجب بروز عواقب و مشکلات عدیده در سیستم خواهد شد.

وی در تشریح اصل چهارم استخراج شده از تحقیق موسسه گالوپ، فرهنگ قدردانی و تشویق را نیروی محرکه موفقیت سازمان خواند و افزود: فقدان این مهم در سازمان، عامل مهم نداشتن انگیزه در کارکنان، کاهش بهره وری در سیستم و در نتیجه ترک شغل و محل خدمت از سوی کارمند است.

عضو هیات مدیره انجمن ملی هوش و استعداد ایران، قدردانی از تلاش و کوشش به هنگام کارکنان را مختص روز خاص ندانست و گفت: کارکنان، گران بهاترین ثروت و دارایی سازمان محسوب می شوند، بنابراین فعالیت های خوب و مثبت فعالان سازمان در خور تقدیر و تشویق و قدردانی است.

معاون سابق برنامه ریزی ارتباطات سازمانی و فراسازمانی وزارت آموزش و پرورش، ارزش و اهمیت دادن به نوع فعالیت کارکنان توام با تشویق به هنگام و به موقع را عامل مهم بهبود و حفظ روحیه و انگیزه و تعامل و همکاری کارکنان و همچنین افزایش بهره وری در سازمان ذکر و ادامه داد: کارمندان، خواهان دیده شدن هستند، اهمیت دادن و به رسمیت شناختن فعالیت های مفید و اثرگذار کارکنان منجر به افزایش حس اعتماد به نفس و شوق و اشتیاق فراوان افراد در کار و در نتیجه ماندگاری طولانی مدت آن ها در سیستم خواهد شد.

کچوئیان تکرار و استمرار فعالیت های خوب و مفید کارکنان در سازمان را از دیدگاه استیفن رابینز، نظریه پرداز بزرگ حوزه فرهنگ سازمانی، الزام بر قدردانی و دریافت پاداش افراد فعال و توانمند در سیستم دانست و تاکید کرد: پاداش در سازمان، ضامن حس ارزشمندی و مفید بودن و تعلق سازمانی فرد به سیستم است.

وی تشویق را یکی از عوامل اثرگذار در افزایش تعداد کارکنان فعال و کوشا در سازمان برشمرد و با اشاره به نقش و تاثیر فرهنگ سازمانی بر رفتار کارکنان، سه گروه بنیان گذاران سازمان، مدیران سازمان و سیستم های منابع انسانی را عاملان و شکل دهندگان فرهنگ سازمانی معرفی و اظهار داشت: برای بسط و توسعه و تعالی فرهنگ سازمان، اهتمام ویژه به امر تشویق ضروری است.

معاون سابق نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه فرهنگیان، ترویج فرهنگ پاداش و تشویق و اهمیت واعتبار دادن به تلاش و کوشش کارکنان سازمان را علاوه بر ایجاد حس خوب در کارمند فعال، موجب تلاش بیش از پیش دیگر کارکنان برای دستیابی به تشویق سازمانی دانست.

کچوئیان، استاد دانشگاه و موسس آکادمی “آینده سازمان” در پایان، کاربرد ابزار تشویق و پاداش را تنها مختص کارکنان فعال و مسوولیت پذیر اعلام و تاکید کرد: اگر تشویق و پاداش بر اساس معیارهای عملکرد، بهنگام، منصفانه، دقیق و مرتبط با شغل انجام شود، کارمند هم در سیستم احساس تعلق سازمانی، کفایت، توانمندی، شایستگی و خودارزشمندی خواهد کرد.

[ دوشنبه ۱۴۰۲/۰۴/۱۹ ] [ 18:0 ] [ دکتر رضا کچوئيان جوادی ] [ ]

مدیریت تحولگرا در هزاره سوم...
ما را در سایت مدیریت تحولگرا در هزاره سوم دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : akachoueianb بازدید : 97 تاريخ : دوشنبه 2 مرداد 1402 ساعت: 23:28