احساس رضايت دروني از سازمان و شغل، خوشبختي سازماني

ساخت وبلاگ

احساس رضايت دروني از سازمان و شغل، خوشبختي سازماني

دکتر رضا کچوئیان، استاد دانشگاه و موسس آکادمی “آینده سازمان” در ادامه سلسله مباحث مرتبط با نسبت سازمان و منابع انساني در آینده نزديك با متاورس، از واژه ترکیبی خود به نام «خوشبختی سازمانی» سخن گفت و افزود: احساس رضايت شغلی در زندگی بشر بسیار حایز اهمیت است، فراموش نکنیم يکي از اهداف مهم ما در زندگی دستیابی به همين احساس است، واژه کلیدی مهمی که نخستین شخص برای جلب آن خود فرد بوده که مي تواند وضعيت شغلي رضايت بخشي را براي خود ترسیم نماید.

سرپرست اسبق مدارس ایران در اروپا و آمریکا، سازمان های موفق را مجموعه ای برخوردار از هماهنگی لازم میان کارکنان و اهداف سازمان معرفی و خاطر نشان کرد: چنین سازمان هایی با دارا بودن محیط کاری مناسب برای آن دسته از افرادی که به دنبال موقعیت شغلی دایمی و فرصتی مغتنم برای رشد و ترقی هستند،بسیار جذاب و لذت بخش هستند.

معاون سابق نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه فرهنگیان، احساس راحتی فرد در سازمان و مهم و ارزشمند خواندن فعالیت وی را در فضای کار امری اتفاقی ندانست و تصریح کرد: این مهم ناشی از فرهنگ سازمان و در نتیجه تلاش و کوشش مدیران، مهیا و فراهم می آید. رضایت از شغل برای فرد نیز ثبات شغل و فرصت رشد و تعادل میان زندگی و کار را به دنبال دارد. اگر فرد رضایت از شغل خود داشته باشد، به طور حتم و یقین این کار، انتظارات وی را برآورده می‌سازد.

عضو هیات مدیره انجمن ملی هوش و استعداد ایران، از تاثیر رهبری مناسب در راستای افزایش رضایت شغلی فرد سخن گفت و تاکید کرد: مدیران ارشد سازمان‌ها با اعتماد به کارکنان خود و واگذار کردن انجام اموربه آن ها، در نهایت بهره‌ وری سازمانی را افزایش داده و از هزینه‌ های غیر قابل‌ جبران اجتناب می‌کنند. چرا که آگاهی از شرایط کاری، فرهنگ سازمانی و ارزش‌های مجموعه، تضمین کننده ادامه فعالیت فرد در سازمان و همچنین احساس معنا و رضایت کاری فرد است.

معاون سابق برنامه ریزی ارتباطات سازمانی و فراسازمانی وزارت آموزش و پرورش، در ادامه مفهوم رضایتمندی را احساس درونی فرد در خصوص یک عملکرد دانست و تصریح کرد: فرد کارمند در سازمان برای هر موضوع یک ایده آل را در ذهن خود مد نظر دارد. اگر آن چه در واقعیت رخ می دهد با ایده آل ثبت شده در ذهن فرد شباهت و نزدیکی داشته باشد، رضایتمندی فرد هم بیش تر خواهد بود در غیر این صورت این احساس رضایت کاهش خواهد یافت.

دکتر رضا کچوئیان، استاد دانشگاه و موسس آکادمی “آینده سازمان” در پایان احساس رضایت فرد از شغل خود، ابراز علاقه و مهر و محبت نسبت به مدیر و همکار خود، بر حذر بودن از فرهنگ ناپسند زیرآب زنی درمحیط کار و معرفی کردن شغل خود به دیگران در کمال خرسندی و رضایت را از جمله شاخص های بارز «خوشبختی سازمانی» کارمند برشمرد و گفت: راضی نگه داشتن و ایمن نگه داشتن کارکنان در سازمان توسط مدیران راهبر و کاردان هم ضامن نتایج مثبت برای سیستم و هم کارمند خواهد بود.

[ دوشنبه ۱۴۰۲/۱۲/۰۷ ] [ 8:37 ] [ دکتر رضا کچوئيان جوادی ] [ ]

مدیریت تحولگرا در هزاره سوم...
ما را در سایت مدیریت تحولگرا در هزاره سوم دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : akachoueianb بازدید : 30 تاريخ : چهارشنبه 16 اسفند 1402 ساعت: 17:32