استقرار شبكه هاي مديريتي و حذف مديريت هرمي، ترميدور نوين رهبري سازماني

ساخت وبلاگ

استقرار شبكه هاي مديريتي'>مديريتي و حذف مديريت هرمي، ترميدور نوين رهبري سازماني

دکتر رضا کچوئیان، استاد دانشگاه و موسس آکادمی “آینده سازمان” در ادامه سلسله مباحث مرتبط با نسبت سازمان و منابع انساني در آینده نزديك با متاورس، ساختار سازمانی مناسب را متشکل از حضور مدیرانی لایق و کارآمد در راس توام با تلاش کارکنانی فعال و دلسوز نسبت به سیستم دانست و تصریح کرد: سازمان ها، شرکت ها و موسسات مختلف برای حفظ بقا و تداوم خود و همچنین موثر واقع شدن نقش مثبت و سازنده خود در طول دوران، نیازمند افکار، اندیشه ها و نظراتی بدیع و نو هستند تا بتوانند با حرکت و جنبشی پویا، ضامن تداوم خود در عصر جدید باشند. سرپرست اسبق مدارس ایران در اروپا و آمریکا، خاطر نشان کرد: مقاومت سازمان ها در قبال تغییر و تحولات کنونی، ناتوانی آن ها در رویارویی با وضع موجود و حذف قطعی آن ها را در گذر زمان به دنبال خواهد داشت.

معاون سابق نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه فرهنگیان، با تاکید بر اداره سازمان ها همراه با مدیریتی قوی و کارآمد، انعطاف پذیرى منطقى سازمان ها در قبال تغییرات گوناگون و پیشرفت هاى تکنولوژى را عامل به روز بودن آن ها ذکر کرد و گفت: در این صورت سیاست ها، روش ها، برنامه ها و تصمیمات سازمانی نیز بر اساس واقعیات موجود تنظیم و در صورت نیاز تغییرات لازم ایجاد، مشکلات مرتفع و برنامه های پیشرفت نیز ترسیم خواهد شد. به طور حتم و یقین بقا و حیات سازمان هم تضمین و دستیابی به اهداف، تسریع می یابد.

وی مدیریت و رهبری در قرن بیست و یکم را تنها متعلق به فرد ارشد سازمان ندانست و تصریح کرد: در هزاره سوم و در برهه ای از زمان که شاهد بیداد هوش مصنوعی هستیم، رهبری و مدیریت باید در کل سازمان توسعه یابد، چرا که رهبری صرفا جزو مهارت های اصلی مدیران ارشد نیست، تمامی افراد و کارکنان سازمان باید این مهارت را فرا گیرند.

عضو هیات مدیره انجمن ملی هوش و استعداد ایران، رهبري در قرن بيست و يكم را قابل قیاس با دوران قبل ندانست و گفت: در دورانی که سونامی هوش مصنوعی روی داده است، برای داشتن نقشی پر رنگ و حرفه ای در سازمان بايد با برخورداری از توانمندي ‌هایی كاملاً متفاوت، در صدد رشد و تعالی آن ها هم بود.

معاون سابق برنامه ریزی ارتباطات سازمانی و فراسازمانی وزارت آموزش و پرورش، با مردود خواندن سبک مدیریت و رهبری هرمی در سازمان ها، تاکید کرد: در عصر حاضر، نیازمند استقرار شبکه های مدیریتی در سیستم های اداری هستیم. قرن بيست و يكم، دوره كنترل و تعيين وظايف افراد و تسلط بر آن ها از طريق سلسله مراتب اداری نیست. هر یک از کارکنان سازمان با استقلال کامل باید احساس مالكيت داشته باشند، باید هر لحظه با دریافت آموزش های لازم با استقلال فکری، خود را رهبری کنند.

سرپرست اسبق مدارس ایران در اروپا و آمریکا، خطاب به مدیران، تخصص و مهارت را تنها از آن مسوولان ارشد سازمان ندانست و اظهار داشت: به همان اندازه که فرد مدیر در حوزه ای خاص دارای تخصص است، کارمند هم دارای چنین ویژگی ها و امتیازاتی خاص است. دیده شدن شبکه منظم کارمندان به صورت نیروهای متخصص در کنار مدیران با حذف سبک مدیریت فرماندهی و هرمی دستور از بالا به پایین الزامی است.

معاون سابق نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه فرهنگیان، با ضروری برشمردن مشارکت کارکنان درامور سازمان، آگاهی و بهره گیری مستمر مدیران از ایده ها، افکار و نظرات کارمندان را مهم خواند و گفت: تشویق مشارکت کارکنان در فرآیند برنامه ریزی و تصمیم گیری های سازمانی، رضایت کارکنان، سلامت روانی آن ها و بهره وری و کارایی کسب و کار را بهبود و عامل تحول آفرینی سازمان است. در غیر این صورت در ترمیدور جدید مدیریتی، شاهد هدر رفت منابع انسانی و منابع مالی در کنار هم خواهیم بود.

دکتر رضا کچوئیان، استاد دانشگاه و موسس آکادمی “آینده سازمان” در پایان، گفت: مدیران با تفویض اختیاربه کارکنان خود متوجه خواهند بود که با ‌دمیده شدن روح تازه در سازمان، افراد با میل و علاقه ای بیش از پیش در هدف گذاری های سازمانی مشارکت خواهند داشت.

[ دوشنبه ۱۴۰۳/۰۱/۰۶ ] [ 22:24 ] [ دکتر رضا کچوئيان جوادی ] [ ]

مدیریت تحولگرا در هزاره سوم...
ما را در سایت مدیریت تحولگرا در هزاره سوم دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : akachoueianb بازدید : 15 تاريخ : چهارشنبه 22 فروردين 1403 ساعت: 12:46