ضرورت استفاده از توان گروه هاي غير رسمي در راستاي تحقق استراتژي و هدف هاي سازمان

ساخت وبلاگ

ضرورت استفاده از توان گروه هاي غير رسمي در راستاي تحقق استراتژي و هدف هاي سازمان

دکتر رضا کچوئیان، استاد دانشگاه و موسس آکادمی “آینده سازمان” در ادامه سلسله مباحث مرتبط با نسبت سازمان و منابع انساني در آینده نزديك با متاورس، از حضور و فعالیت گروه های غیر رسمی در کنار گروه های رسمی سازمان سخن گفت و با اشاره به این که در گروه های رسمی با توجه به عنوان های پستی نوع فعالیت کارکنان نیز کاملا مشخص و مسیر از پیش تعیین شده ای برای دستیابی به اهداف مد نظر تعریف شده است،تصریح کرد: گروه های غیر رسمی سازمانی، خواسته و یا ناخواسته بدون ساختاری مشخص در جوار گروه های رسمی در محیط های کاری شکل می گیرند.

سرپرست اسبق مدارس ایران در اروپا و آمریکا، گروه های رسمی فعال در سازمان را افرادی معرفی کرد که با توجه به تخصص و مهارت خود در صدد انجام کار و پیشرفت امور بوده و محدوده فعالیت آن ها نیز تنها به سلسله مراتب اختیارات سازمان محدود نمیشود، اما نقطه مقابل این گروه، گروه های غیر رسمی هستند که عموما تمام توان و تلاش آن ها مقابله و جبهه گیری در برابر فرامین و دستورات مدیر ارشد سازمان است و بر خلاف گروه های رسمی که برخوردار از رابطه ای بسیار نزدیک به ساختار رسمی سازمان هستند، این گروها به میزان زیادی از آن گریزان هستند.

معاون سابق نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه فرهنگیان، با تاکید بر این که سوق دادن همه فعالیت گروه های فعال رسمی و غیر رسمی سازمان به سمت هم جهت شدن با اهداف سازمانی، ضرورتی اجتناب ناپذیر است، گفت: یک مدیر لایق و کاردان با اثرگذار بودنخود بر گروه های انسانی، آن ها را به منظور همسو شدن با اهداف سازمان هدایت و با توجه به اهمیت موضوع پیوند دادن نوع فعالیت گروه ها با اهداف سازمانی را برای خود و به نفع سیستم، لازم و ضروری می داند.

وی تلاش برای بهره مندی از انرژی، پتانسیل و همه توان نیروهای غیر رسمی سازمان را به منظور تحقق استراتژی ها و اهداف سازمانی حایز اهمیت خواند و افزود: با توجه به مفید و اثربخش بودن حضور و فعالیت کارکنان غیر رسمی در سازمان مدیر یک مجموعه باید با یکی کردن اهداف گروه ها انسجام گروه های انسانی را تضمین و عملکرد سازمان را در سطح بالا بهبود بخشد.

عضو هیات مدیره انجمن ملی هوش و استعداد ایران، در ادامه شکل گیری گروه های غیر رسمی بر پایه علایق مشترک و یا گروه های دوستی را گامی مهم در راستای افزایش رضایت شغلی، اعلام کرد و گفت: کاهش استرس و اضطراب کارکنان سازمان از جمله اهم موارد در این خصوص محسوب می شود.

معاون سابق برنامه ریزی ارتباطات سازمانی و فراسازمانی وزارت آموزش و پرورش، آگاهی از چگونه شکل گیری سازمان ها و یا گروه های غیر رسمی را اقدامی اثرگذار در راستای بهره مندی از توان این گروه ها برای تحقق استراتژی ها و اهداف سازمان برشمرد و تاکید کرد: با شناخت کامل ساختارهای سازمانی، به سادگی می توان به پشتوانه‌ های برنامه ریزی و تصمیم گیری در سازمان پی برد.

سرپرست اسبق مدارس ایران در اروپا و آمریکا، نبود شفافیت کامل بر سازمان، آزادانه نبودن جریان گردش اطلاعات در سازمان، نبود الگوهای ارتباطی خوب در سازمان، دیده نشدن کارکنان در سازمان و مورد توجه واقع نشدن رفتار و عملکرد کارکنان را از جانب مدیر مجموعه از جمله عمده ترین عوامل شکل گیری گروه های غیر رسمی سازمانی اعلام کرد.

دکتر رضا کچوئیان، استاد دانشگاه و موسس آکادمی “آینده سازمان” در پایان، خاطر نشان کرد: دقت و توجه به هنگام مدیران نسبت به موارد کلیدی بیان شده از جمله اصول مدیریت به شمار می رود. اگر به عنوان یک مدیرخواهان بهره مندی از توان گروه های غیر رسمی در راستای تحقق استراتژی و اهداف سازمان هستیم، باید نسبت به حذف و یا اصلاح فهرست موارد بیان شده بیش از پیش اهتمام ورزید.

[ یکشنبه ۱۴۰۳/۰۲/۰۲ ] [ 7:10 ] [ دکتر رضا کچوئيان جوادی ] [ ]

مدیریت تحولگرا در هزاره سوم...
ما را در سایت مدیریت تحولگرا در هزاره سوم دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : akachoueianb بازدید : 16 تاريخ : چهارشنبه 5 ارديبهشت 1403 ساعت: 10:41