نظم و بي نظمي سازماني، توسعه يا سقوط سازمان

ساخت وبلاگ

نظم و بي نظمي سازماني،'>سازماني، توسعه يا سقوط سازمان

دکتر رضا کچوئیان، استاد دانشگاه و موسس آکادمی “آینده سازمان” در ادامه سلسله مباحث مرتبط با نسبت سازمان و منابع انساني در آینده نزديك با متاورس، موفقیت مدیران ارشد سازمان ها، شرکت ها و موسسات مختلف را در گرو نظم و سیستم سازی اعلام و تصریح کرد: اگر به عنوان یک مدیر خواهان موفقیت در کار و امور مربوطه به منظور دستیابی به اهداف نهایی هستیم، لازم و ضروری است تا از ابتدای کار مشخص ‌شود چه کاری را چه کسی و در چه زمان و به چه صورت و چگونه باید انجام دهد.
سرپرست اسبق مدارس ایران در اروپا و آمریکا، تمایل و حرکت تمامی سیستم ها از جمله سیستم های اجتماعی را به سمت بی نظمی دانست و با ذکر چند مثال از جمله دیر حاضر شدن برخی کارکنان در محل کار، ترک و جدا شدن برخی کارمندان از سیستم، کسالت و بیماری کارمندان و یا فرسوده شدن ساختمان، خاطر نشان کرد: هر دستگاه و یا سازمانی برای موفقیت در دراز مدت، نیازمند رعایت نظم و حفظ انضباط کاری است.
معاون سابق نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه فرهنگیان، همسو نبودن عملکرد کارکنان با اهداف از پیش تعیین شده سازمان، احساس وابستگی نکردن کارکنان نسبت به سازمان و حاضر نشدن برخی کارکنان در محل کار را بنا به دلایل متعدد از جمله بی نظمی ها سازمانی برشمرد و افزود: نظم سازمانی لازمه‌ای برای تحقق اهداف سازمانی است. در مقابل، بی‌نظمی سازمانی، بیانگر اثربخش نبودن قوانین و مقررات حاکم بر سازمان برای قابل پیش‌بینی کردن و نظم بخشیدن به رفتار کارکنان است.
وی در ادامه از تمایل و حرکت سیستم به سمت بی نظمی سخن گفت و افزود: در همین راستا مفهومی که از آن به‌ عنوان معیاری از بی‌ نظمی، دگرگونی و هرج و مرج در عالم یاد شده، آنتروپی نام دارد.
عضو هیات مدیره انجمن ملی هوش و استعداد ایران، آنتروپی در مدیریت را حایز اهمیت خواند و تاکید کرد: اگر به عنوان مدیر یک سازمان، کارکنان را به حال خود رها کنیم، به طور حتم آنتروپی، عملکرد سیستم را کند و تا توقف کامل پیش خواهد برد. چرا که آنتروپی، اختلال، آشفتگی، بی‌ نظمی و اتفاقاتی است که می‌تواند منجر به مختل شدن سیستم شود. بنابراین آنتروپی در مدیریت یعنی نباید سیستم را به حال خود رها کرد، چرا که نتایج خوبی به دنبال نخواهد داشت.
وی انسان در رویارویی با آنتروپی را برخوردار از اراده و ابتکار عمل دانست و تصریح کرد: فرد طی مواجهه با آنتروپی نه تنها منفعل نیست، بلکه با اقدام به موقع و ابتکار عمل می تواند شرایط را به نفع خود در اختیار گیرد.
معاون سابق برنامه ریزی ارتباطات سازمانی و فراسازمانی وزارت آموزش و پرورش، مراجعه بهنگام به پزشک و یا مرتفع شدن زود هنگام مشکلات ساختمان را نوعی مقابله با بی نظمی و آنتروپی منفی یا نگانتروپی ذکر کرد و گفت: آشفتگی، شلوغی و بی نظمی به طور طبیعی در تمامی سیستم ها جاری و ساری است و تنها مدیران هستند که با انتخاب روش‌ ها و استراتژی‌ های درست از وقوع آن ها جلوگیری و ممانعت به عمل می آورند. فراموش نکنیم آنتروپی در مدیریت از جمله کلیدی ترین مفاهیمی به شمار می رود که هر مدیر، مسوول است برای منفی کردن آن در تلاش و تکاپو باشد.
دکتر رضا کچوئیان، استاد دانشگاه و موسس آکادمی “آینده سازمان” در پایان، داشتن اراده قوی، ابتکار عمل و انجام بهنگام کار را از جمله اهم مفاهیم آنتروپی منفی در علم مدیریت عنوان و تاکید کرد: این مفهوم در مدیریت به ما هشدار می دهد که برای رسیدن به موفقیت سازمانی، باید تمامی اجزا در کنار هم حفظ شوند تا با کاهش آنتروپی شاهد افزایش کارآیی، صرفه‌جویی در منابع و بهبود خدمات قابل ارایه به عموم باشیم.

[ یکشنبه ۱۴۰۳/۰۱/۱۹ ] [ 14:56 ] [ دکتر رضا کچوئيان جوادی ] [ ]

مدیریت تحولگرا در هزاره سوم...
ما را در سایت مدیریت تحولگرا در هزاره سوم دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : akachoueianb بازدید : 14 تاريخ : چهارشنبه 22 فروردين 1403 ساعت: 12:46