" ارتباطات " به عنوان سومين شايستگي محوري مديران ارشد سازمان ها

ساخت وبلاگ

" ارتباطات " به عنوان سومين شايستگي محوري مديران ارشد سازمان ها

دکتر رضا کچوئیان، استاد دانشگاه و موسس آکادمی “آینده سازمان” در ادامه مباحث خود در خصوص تحقیقات جهانی انجمن آمریکایی توسعه استعداد (ATD) و میدان­ دار بودن این انجمن در حوزه آموزش و مدیریت استعداد در جهان به عنوان الگو و نمونه ای موفق برای سایر کشورها، به تشریح سومین شایستگی محوری مدیران سازمان ها از منظر این انجمن پرداخت و گفت: توانایی برقراری ارتباط موثر با استفاده از روش ها و رسانه های ارتباطی مختلف برای هر یک از کارکنان الزامی است، اما این مهم برای مدیران به عنوان یک شایستگی لازم و ضروری است.

معاون سابق نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه فرهنگیان، ارتباطات را به عنوان تبادل اطلاعات و بازخورد میان مدیران و کارکنان خواند و افزود: مدیران موفق در برقراری ارتباطات، مهیا کننده فضای کاری شفاف و سرشار از صمیمت در سازمان هستند.

وی ارتباطات را از جمله عوامل کلیدی و محوری موفقیت مدیران دانست و خاطر نشان کرد: عامل کلیدی ارتباطات به عنوان چارچوبی مهم به مدیران کارآمد و با تجربه کمک می کند تا با تمرکز بر عوامل محوری موفقیت مهارت های ضروری در موفقیت شغلی خود را بسط و توسعه دهند.

معاون سابق برنامه ریزی ارتباطات سازمانی و فراسازمانی وزارت آموزش و پرورش، بقای سازمان را وابسته به ارتباطات موثر اعلام و تصریح کرد: مدیران در سازمان بیشتر وقت خود را صرف برقراری ارتباط با کارکنان می کنند، بنابراین برای ایجاد هماهنگی میان عناصر مختلف سازمان به صورت یک شبکه کارآمد و موثر، برقراری ارتباطات مطلوب و شایسته الزامی است، چرا که مدیریت کارساز وابسته به برقراری ارتباطات موثر است. با برقراری ارتباطات شایسته نیز شاهد استمرار فعالیت سازمان خواهیم بود.

عضو هیات مدیره انجمن ملی هوش و استعداد ایران، ارتباطات سازمانی را یک موضوع پیچیده و نقش آن را در عملکرد سازمان بسیار حائز اهمیت خواند و تاکید کرد: بیگانگی شغلی، ترس از دست دادن کار، احساسات غیر متعارف، طرز تلقی منفی کارمندان در سازمان نسبت به یک دیگر و متاسفانه افزون بر این فهرست فرهنگ زیرآب زنی موجب فاصله گرفتن و دور شدن کارمندان از یک دیگر شده است.

سرپرست اسبق مدارس ایران در اروپا و آمریکا لازمه حفظ یکپارچگی سازمان، مدیریت، ایجاد خلاقیت، برآورده شدن انتظارات و انجام تعهدات سازمانی را در گرو ایجاد ارتباط موثر و مناسب در سازمان عنوان کرد و گفت: در چنین شرایط بحرانی، ارتباطات یک شایستگی محوری برای مدیران سازمان ها به شمار می رود. گرچه همه فعالان و کارکنان یک سازمان باید از نحوه رفتار صحیح برای ایجاد یک فضای کاری خوب مطلع و آگاه باشند اما، ارتباطات موثر در سازمان، یک مؤلفه مهم مدیریتی است، چرا که نقش مدیریت، برنامه‌ریزی و هدایت سازمان را به همراه دارد.

وی با حیاتی خواندن ارتباط مؤثر در یک سازمان، تصریح کرد: این موضوع مهم باید به عنوان مدیریت ارتباط سازمانی در جمع کارکنان به اجرا در آید. در این فرآیند، مدیران و کلیه کارکنان با انتقال و تبادل اطلاعات، مفاهیم، افکار و ارزش‌های موجود در سازمان تسریع کننده دستیابی به یک هدف مشخص که همان فرهنگ سازمانی اثربخش است، هستند.

معاون سابق نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه فرهنگیان تاکید کرد: مدیر توانمند با درک بهتر رفتار همه کارکنان و زیردستان خود هدایت کننده صحیح تیم و سازمان مربوطه است. ایجاد یک برنامه ارتباطی مؤثربرای یک سازمان هم مستلزم درک عمیق‌ ساختار، اندازه، اهداف و ارزش‌ های سازمان است.

دکتر رضا کچوئیان، استاد دانشگاه و موسس آکادمی “آینده سازمان” در پایان، خطاب به مدیران ارشد سازمان ها، اصول مدیریت منابع انسانی را مجموعه ای از راهکارها و روش های تخصصی برای مدیریت عملکرد کارکنان برشمرد و تصریح کرد: همه کارمندان سازمان از نظر عملکرد و اخلاق کاری در یک سطح نیستند، بنابراین نحوه کنترل کارمندان مختلف یکسان نیست و این هنر مدیر کارآمد سازمان است که به دور از نگاه حذفی، عملکرد کارمندان مختلف را به سوی اهداف سازمان هدایت کند.

[ یکشنبه ۱۴۰۲/۰۸/۱۴ ] [ 8:11 ] [ دکتر رضا کچوئيان جوادی ] [ ]

مدیریت تحولگرا در هزاره سوم...
ما را در سایت مدیریت تحولگرا در هزاره سوم دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : akachoueianb بازدید : 41 تاريخ : دوشنبه 22 آبان 1402 ساعت: 0:31