برخورداري كاركنان از اطلاعات، اختیار، تجهیزات و منابع مالی عامل مهم نگه داشت منابع انساني

ساخت وبلاگ

برخورداري كاركنان از اطلاعات، اختیار، تجهیزات و منابع'>منابع مالی عامل مهم نگه داشت منابع انساني

دکتر رضا کچوئیان، استاد دانشگاه و موسس آکادمی “آینده سازمان” در تشریح اصل دهم از اصول دوازده گانه موسسه گالوپ خطاب به مدیران ارشد سازمان ها گفت: موسسه گالوپ در تحقیقات، مصاحبه ها و مطالعه افکار و عقاید عمومی به یکی دیگر از این اصول دست یافت که نشان می دهد، رهبران و مدیران سازمان ها و‌موسسات مختلف می توانند با رعایت این موارد، علاوه بر این که ضامن تربیت کارمندانی وفادار در سیستم باشند، نسبت به واگذاری سازمان به آن ها هم دارای اطمینان خاطر باشند.

معاون سابق نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه فرهنگیان، یکی از سوال های رایج کارکنان در عرصه مدیریت منابع انسانی را در خصوص خواسته و انتظار مدیران ارشد از آن ها دانست و تصریح کرد: یکی از پرسش ‌هایی که غالبا در تماس با کارکنان سازمان ها مطرح می شود این است که کارمندان از نوع داده های مدیران و انتظار و توقع آن ها جویا هستند. به عبارتی، پرسش کارمندان این است که در سیستم، مدیران و روسای سازمان یا دستگاه در مقابل کدام داده ها چه خواسته و توقعی از ما دارند؟ چه چیزی در اختیار ما قرارگرفته که در مقابل، مقام ارشد سازمان یا شرکت از ما انتظار و توقع دارد؟

معاون سابق برنامه ریزی ارتباطات سازمانی و فراسازمانی وزارت آموزش و پرورش، با بیان یک مثال به تشریح موضوع پرداخت و اظهار داشت: به عنوان نمونه فرض کنید مدیر عامل سازمان از مسوول پشتیبان خود می خواهد در قبال تعدادی از میهمانان خود عهده دار انجام امور مرتبط با تشریفات شود و وظایف و امور مربوط به استقبال و پذیرایی از میهمانان را به شایستگی انجام دهد.

کچوئیان، تاکید کرد: مهارت ‌های فرد یا مدیر پشتیبان، قابلیت ‌هایی است که به مدیران سازمان کمک می‌ کند مسوولیت های شغلی خود را به بهترین شکل ممکن انجام دهند، حال باید دید آیا در مقابل درخواست بیان شده تکلیف واقعی کارمند مشخص است؟ آیا کارمند به طور واضح و مشخص نسبت به تکلیف خود واقف و آگاه است؟ گاه در سازمان برای نخستین بار دستور انجام کار به فرد داده می شود، آیا انجام امور محوله به کارمند مورد خطاب مدیر، بدون داشتن ضمیمه و پیوست شدنی است؟

عضو هیات مدیره انجمن ملی هوش و استعداد ایران با اشاره به مشاوره های سازمانی و نشست و گفتگوهای خود با افراد و سازمان های مختلف، تاکید کرد: انجام صحیح و درست امور توسط کلیه کارکنان در سیستم می تواند چشم‌انداز روشنی از نقش هر فرد در سازمان، صلاحیت‌ ها و مهارت ‌ها و البته مسوولیت و فعالیت‌ ها ایجاد کند.

وی شناخت و انجام برخی وظایف و مسوولیت های مدیریتی را در راستای درک موقعیت ‌های متنوع یک سازمان و کنترل آن موثر خواند و تصریح کرد: مدیران با فعالیت های به هنگام خود می‌ توانند در عملکرد صحیح کارکنان سازمان نقش به سزایی داشته باشند.

معاون سابق نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه فرهنگیان، دادن اطلاعات، اختیار، ابزار و تجهیزات و منابع مالی لازم به کارمند را از جمله گام های کلیدی مدیران در قبال کارمندان برشمرد و افزود: یکی از دلایل اصلی عملکرد خوب کارمندان سازمان این است که از استانداردهای کاری مطلع و مدیران به آ‌ن‌ ها در تعیین اهداف كمك می کنند. بنابراین انگیزه‌ لازم برای دستیابی به موفقیت در افراد کاملا مشهود و نمایان است.

معاون سابق برنامه ریزی ارتباطات سازمانی و فراسازمانی وزارت آموزش و پرورش، مدیر سازمان را مهم ترین و اثرگذارترین عامل در تواناسازی کارکنان معرفی و یادآور شد: مدیر به طور مستقیم و غیرمستقیم، تمام عوامل محیط سازمانی را تحت تاثیر قرار می دهد، با تفویض اختیار و قدرت بیش تر به کارکنان، دادن اطلاعات و استقلال و آزادی عمل به کارمندان و فراهم آوردن ابزار و تجهیزات و منابع مالی مورد نیاز کارمند بستر لازم را برای توانمند سازی افراد فراهم می کند.

عضو هیات مدیره انجمن ملی هوش و استعداد ایران، انجام چهار اقدام ذکر شده توسط مدیران را از جمله اصول مهم مدیریتی به منظور افزایش کیفیت نیروی انسانی و افزایش بقا و حیات سازمان اعلام کرد و‌ گفت: به کارگیری کلیدهای چهارگانه مذکور توسط مدیران، مهیا کننده زمینه و بستر لازم برای رشد و بالندگی سازمان است.

وی مهارت رهبری مدیران در این خصوص را لازم و حیاتی دانست و اظهار داشت: اگر فضای اعتماد کارمند در سیستم برای انجام کار و دستور و تکلیف محول شده کاملا مهیا و مشخص و این اصول برای کارمند به‌ طور صحیح رعایت و شرح شغل ‌های مشخصی هم به فرد اختصاص داده شود، علاوه بر صرفه‌جویی در زمان، وظایف و مسوولیت کارمند نیز کاملا مشخص و نتایج مثبتی هم از نظر روانی برای کارمند یا کارکنان سازمان به همراه خواهد داشت. چرا که کارمندان به صورت عینی با درک و احساس اعتماد و استقلال بیش از پیش و همچنین کسب انرژی بیش تر از نظر حرفه ای و شخصیتی رشد و بهره وری سازمان را افزایش خواهند داد.

دکتر رضا کچوئیان، استاد دانشگاه و موسس آکادمی “آینده سازمان” در پایان تاکید کرد: فراموش نکنیم مدیران سازمان، مهم ترین عامل تواناسازی کارکنان هستند، چرا که مدیر به طور مستقیم و غیرمستقیم، تمام عوامل محیط سازمانی را تحت تاثیر قرار می دهد. پس به طور حتم و یقین توجه بیش از پیش مدیران به چهار اصل مدیریتی ذکر شده بیانگر ایمان و اعتقاد آن ها به کارکنان به عنوان نیروی محرکه اصلی و سرمایه های هوشمند است و این مهم نیز موجب می شود، کارکنان متقابلا سازمان و شغل را از آن خود بدانند و از کار کردن در آن به خود ببالند.

گفتنی است: دکتر کچوئیان در نشست بعدی در خصوص بحث تفویض اختیار برای علاقمندان بحث و گفتگو ‌خواهد کرد.

[ شنبه ۱۴۰۲/۰۷/۰۸ ] [ 19:41 ] [ دکتر رضا کچوئيان جوادی ] [ ]

مدیریت تحولگرا در هزاره سوم...
ما را در سایت مدیریت تحولگرا در هزاره سوم دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : akachoueianb بازدید : 52 تاريخ : يکشنبه 30 مهر 1402 ساعت: 12:30