جانشين پروري، مناسب ترین روش براي تربيت کارشناسان و مدیران آینده

ساخت وبلاگ

جانشين پروري، مناسب ترین روش براي تربيت کارشناسان و مدیران آینده

دکتر رضا کچوئیان، استاد دانشگاه و موسس آکادمی “آینده سازمان” در یکی دیگر از نشست های خود در خصوص نسبت سازمان و منابع انساني در آینده نزديك با متاورس، یکی از فعالیت های مهم به منظور شناسایی افراد موثر در سازمان و پرورش آن ها برای تصدی پست های کلیدی و حساس را جانشین پروری اعلام و تاکید کرد: این اقدام اساسی از جمله مهم ترین وظایف مدیران در راس سازمان به شمار می رود.
سرپرست اسبق مدارس ایران در اروپا و آمریکا، نبود برنامه های جامع از جانب مدیران در این خصوص را عامل بروز مشکلات عدیده در سازمان خواند و تصریح کرد: لازمه بقا و موفقیت سازمان بسته به حضور و پرورش افراد لایق و درخور برای پر کردن پست های مهم و حساس سازمانی است، چرا که جانشین پروری تسریع کننده روند شناسایی و انتخاب افراد برای جایگزینی مدیران در موقعیت های مختلف بازنشستگی، استعفا و یا ترفیع و رشد است. بنابراین ضروری است در پست های مهم و کلیدی، بهترین کارکنان شناسایی شده، انتخاب و به کار گمارده شوند.
وی خطاب به مدیران ارشد سازمان ها با تاکید بر داشتن رویکردی فعالانه برای آینده ای غیر قابل پیش بینی، ادامه داد: جانشین پروری در منابع انسانی تضمین کننده اطمینان از ادامه روند رشد سازمان و پیش رفت امور سازمانی است، طرح جانشین پروری قوی نیز علاوه بر پرورش استعدادهای امیدوار کننده، مسیرهای شغلی روشنی را فرا روی کارکنان قرار داده و منجر به افزایش تعامل و ماندگاری افراد در سازمان خواهد شد.
معاون سابق نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه فرهنگیان، بهترین برنامه ها را برنامه های انعطاف پذیر دانست و با بیان این که برنامه‌ریزی جانشین پروری، فعالیتی یک‌ باره نیست افزود: باید با جریان همراه بود و در صورت تغییر اوضاع، راه‌ حل‌ های بدیع و نو را دریافت و پذیرفت.
عضو هیات مدیره انجمن ملی هوش و استعداد ایران، باور و اعتقاد راسخ نسبت به فرایند جانشین پروری در سازمان، نگران نبودن و اعتماد کردن از تفویض اختیار به کارکنان، واهمه نداشتن از لغزش پایه های صندلی مدیریتی خود در صورت جانشین پروری و مهیا نمودن زمینه های رشد و تعالی کارکنان در سازمان را جزو وظایف اصلی مدیران ارشد سازمان ها برشمرد و گفت: در صورت داشتن برنامه ریزی قوی جانشین پروری، به هنگام بروز هر گونه جابه جایی مدیریتی با برنامه ا‌ی مؤثر حرکتی رو به ‌جلو را شاهد خواهیم بود.
معاون سابق برنامه ریزی ارتباطات سازمانی و فراسازمانی وزارت آموزش و پرورش، برنامه های جانشین پروری را مستلزم تمایل و توانایی مدیران در راستای پرورش کارکنان دانست و اظهار داشت: مدیران امروز باید وظایف و نقش خود را در قبال همه کارکنان به شایستگی ایفا کنند. چرا که هر گونه بی توجهی به توسعه متوازن مدیران امروز و فردا خطری جدی و جبران ناپذیر را گریبانگیر سازمان خواهد کرد، رشد و تعالی سازمان در گرو پرورش کارکنان فعال سازمان است.
دکتر رضا کچوئیان، استاد دانشگاه و موسس آکادمی “آینده سازمان” در پایان مهیا کردن فرصت های شغلی مناسب برای افراد مستعد در رده های مدیریتی، شناسایی نیازهای جانشینی به عنوان ابزاری برای توسعه و آموزش افراد، آمادگی برای از دست دادن ناگهانی افراد در سطوح کلیدی سازمان و همچنین افزایش خزانه استعدادها از کارکنان قابل ارتقا را از جمله اهداف فرآیند جانشین پروری برشمرد و تصریح کرد: باید تلاش کرد با فراهم کردن فرصت های رشد و پیشرفت همه جانبه کارکنان، نسبت به جانشین پروری در سازمان بیش از پیش اهتمام ورزید.

[ دوشنبه ۱۴۰۲/۱۱/۳۰ ] [ 8:45 ] [ دکتر رضا کچوئيان جوادی ] [ ]

مدیریت تحولگرا در هزاره سوم...
ما را در سایت مدیریت تحولگرا در هزاره سوم دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : akachoueianb بازدید : 36 تاريخ : چهارشنبه 16 اسفند 1402 ساعت: 17:32